Krakow dag tre

 
Dag tre stod de judiska kvarteren på agendan! Vi hade stora förväntningar och var extremt taggade när vi begav oss ut med kartan i högsta hugg. Till vår stora "besvikelse" hade vi redan spenderat i princip hela måndagen i dessa kvarter utan att förstå det, så med andra ord var det inte så märkvärdigt. Ett häftigt område var det naturligtvis ändå, och alla byggnader och gator andades historia.
 
 
På kvällen gick vi ut och middag på en polsk resturang som hade supergod mat. I bakgrunden kan ni även skymta min nya favoritdricka: en öl/cider som var en stark 10! Synd att den inte finns i Sverige bara .. efter middagen tog vi en kort rundtur med häst och vagn. Så mysigt. Tyckte dock otroligt synd om alla stackars hästar som tvingades jobba hela jäkla dagen. Vi passade även på att fotografera lite grann då ljuset var amazing. Julia tog några bilder på mig som jag tänkt sno, hehe!

27 juni

Bild på min älskade pappa och lillasyster från hennes student
 
Hallå kompisar! Long time no see, men det har jävlart varit fullt upp den senaste tiden (as usual). Sedan vi sist hördes har jag varit i Storuman och sett min lillasyster ta studenten och i princip bara jobbat. Har påbörjat sommarschemat vilket än så länge är ganska luftigt, så det känns skönt. En mjukstart skulle man kunna säga!
 
Idag är det måndag och jag är helt död efter helgen. Fullt ös medvetslös både fredag och lördag! I fredags var det midsommar och vi spenderade den i Ljusvattnet tillsammans med Jonas syskon och i lördags bar det av till Lycksele för överraskningsfest för Anders som fyller 30. Det faktum att jag fortfarande inte blivit människa säger väl en del om hur kul det var hehe #aldrigiordningpåfest .. 
 
För tillfället händer det ungefär ingenting. Vi har betalat det sista på vår utlandsresa, hängt upp tavlor i sovrummet och ska alldeles strax knalla in till stan en stund bara för att göra någonting. Det är ju trots allt löning idag och dubbel lön för min del så det måste nästan firas med lite shopping hihihihi .. 

Krakow dag två - Auschwitz och Birkenau

Auschwitz 
 
På tisdagen var det alltså dags för resans huvudsyfte - rundtur på Auschwitz och Birkenau. Vi började i Auschwitz där vi spenderade cirka två timmar. Riktigt otäckt att besöka denna plats. Det var riktigt svårt att sätta sig in i hur det faktiskt var och vilket helvete människorna som hölls fågna här gick igenom. Mådde illa innan, under och efter rundturen. 
 
 
Birkenau

Efter att rundturen på Auschwitz var avklarad fick vi en kort rast innan vi åkte vidare till Birkenau. Även det besöket var otroligt obehagligt och otäckt. Jag kan inte förstå hur någonting sånt här överhuvudtaget kunde hända, och hur fruktansvärda människor kan vara. Usch. För att visa respekt mot offren och de som drabbades av denna otroliga grymhet kommer jag inte att lägga ut fler bilder eller beskriva besöken mer än såhär. För min egen del var det otroligt lärorikt och jag är oändligt tacksam över att fått uppleva detta, hur hemskt det än var.