2014-10-26

 
Idag har vi bott i denna underbara stad i tre veckor! Om än jag trivs som fisken i vattnet så finns det en del saker jag saknar med Norrland: 1) norrmejeriers mellanmjölk. Freakin' outstanding är vad den är, och ingen mjölk i hela världen kan komma upp i samma nivå. 2) att köra bil. Sån frihet det är. Spårvagnarna är trångt och varmt och inte så fritt. Usch. 3) min katt. Höll på att lägga ner hans favoritmat i varukorgen idag när vi veckohandlade. Sorgens timme när jag insåg att han inte bor hos mig längre. 4 mitt jobb på hemtjänsten. Saknar att skvallra med tanterna och diskutera bästa jakthundsrasen med gubbarna.
 
 
 
Under natten har jag vaknat flera gånger av små ångestattacker. Även dagen har genomsyrats av små otrevligheter som svårt att andas, yrsel och diverse. Jag har dock gjort mitt bästa för att bota eländet. Strosade runt på stan och njöt av ett höstigt Göteborg, handlade lite detaljer till lägenheten för att den ska kännas mer som "min och Jonas", drack världens godaste varma choklad från espresso house och tog ett varmt bad. Små ljusglimtar som gör att man håller ut. 

Inte bara pepp jämt

 
 
 
 
I måndags hade jag introduktion för mitt nya jobb och i tisdags drog det igång. Hittills har jag jobbat tre pass, men dessvärre går det trögt för mig att komma in i min nya arbetsroll. Jag kämpar och gör mitt bästa för att nå de mål som blivit uppsatta för dagen, men har ännu inte klarat ett enda. För mig som har sådan enorm prestationsångest är detta döden. Särskilt när jag pratar med de som började samtidigt som mig och hör hur de uppnår mål efter mål. Så jag börjar tvivla på mig själv och på det faktum att jag är duktig. För det är jag, det vet jag. Och varje gång jag tvivlar på min egen kompetens försöker jag intala mig själv att jag kan, men det är inte så lätt. Förhoppningsvis blir det bättre. Jag är fortfarande ny och även fast mitt jobb kan räknas som ett relativt enkelt yrke så är det självklart att det tar lite tid att anpassa sig. Det är åtminstone vad jag försöker intala mig själv för att inte känna mig som en total failure. 
 
Förutom tvivel på mig själv så har jag också mycket oro som cirkulerar i kroppen i dagsläget. Både oro och stress, vilket som i sin tur gjort att jag sover som en kratta. Jag försöker att hålla fast vid den positiva tjej som jag faktiskt varit på senaste tiden, men även det är svårt. Till min stora förvåning har jag däremot ingen hemlängtan. Göteborg är hemma för mig nu, det har min kropp förstått. Idag när tåget rullade in i Göteborg efter ett par timmars jobb på annan ort så spred sig ett lugn i min kropp när jag insåg att jag var hemma. Så underbart. 
 
Någonting som däremot gör mig glad mitt i allt mindre glatt är det faktum att MINA KOMPISAR KOMMER TILL FREAKING GÖTEBORG OCH FIRAR NYÅRSAFTON MED OSS. Alltså prisa Gud och allt heligt. Hallelujah och allt där till. Jag längtar så att jag nästan spricker. 

Pratar fortfarande norrländska

 
Åh. Jag vill så gärna skriva om allt jag pysslar med på dagarna för att mina nära och kära ska kunna vara delaktiga i mitt liv trots att vi inte ses, men tiden räcker inte till tyvärr. Det händer så mycket saker hela tiden och på kvällarna är jag dödstrött. Sängen blir med andra ord prio ett när livet lugnat sig.
 
Idag tog vi spårvagnen och besökte en del av Göteborg vi aldrig sett förr. Jag tycker att det är fascinerande hur stort det är. Det spelar ingen roll hur mycket vi sett, för det finns alltid ännu mer. Inte mig emot. Älskar alla vackra stenbyggnader, de mysiga gatorna och såklart allt vatten. Vi passade också på att besöka myrorna i hopp om att fynda lite till lägenheten samt en regnjacka till mig. Dessvärre lämnade vi butiken utan varken regnjacka eller lägenhetsprylar, men det är sånt som händer. 
 
Jona är på gymmet och jag försöker få lite gjort. Jag har skrivit upp mitt jobbschema för kommande vecka (kirrat ett till extrajobb, så nöjd) samt beställt all kurslitteratur. Nu tänker jag sätta mig och kolla lite lägenheter. Vi blir av med denna mysiga lya i mitten på januari och eftersom vi hemskt gärna vill bo kvar här så är det bara att leta på!